Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Hamza Alp;“BENDEN BU KADAR”

Hamza Alp;“BENDEN BU KADAR”

Ünye’nin Kültürel ve sanatsal alanda adının en üst seviyede anılması adına çıktığımız turneler ve festivallerde kendi çabalarımızla yazdırmayı başardık. Kurulduğu yıldan yani 2012 yılından bu güne kadar kısa film, tv dizileri ve sinema filmlerine oyuncu verir hale gelen Ünye Sanat Tiyatrosu bu kadar kısa zamanda 7 yetişkin oyun 2 de çocuk oyunu sergileyerek toplamda festivaller ve turneler dahil 50 binin üzerinde seyirciye ulaşılmıştır.
Bugüne kadar yine Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim merkezi ile birlikte üç kurs açmış buradan tiyatroya iyi bir izleyici ve oyuncu yetişmesi hedef alınmıştır.
Gösterdiği başarı göz önüne alınarak 2014 yılında Ünye Belediyesine dahil olan Ünye Sanat Tiyatrosu, burada Ünye Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak görevini sürdürmüş ancak Büyükşehir olması dolayısıyla gelirlerin azlığı nedeniyle Şehir Tiyatrosunda ki elemanların işlerine son verilmiştir. Fakat işleri tiyatro yapmak olan bu yedi sekiz kişi yine Ünye Sanat Tiyatrosunun çatısı altında yılmadan yoluna devam etmiştir. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür daire başkanlığının Ünye Sanat Tiyatrosu oyuncularının başarısını görmüş, oynadığı oyunlar beğenilmiş ve Mart ve Nisan aylarında iki oyun satın alarak Ünye Sanat Tiyatrosunun zor dönemde nefes almasını sağlamıştır. Yine bunun yanında üç ödüllü oyunu olan “DUVAR” İzmir Menemende yapılan 7. İnadına Tiyatro Festivaline davet edilmiş, burada bulunan büyük üstatlar oyuncularımızı ayakta alkışlamışlardır. Bir ilçenin üzerinde performansa sahip bir ekip gördük diyen üstatlar bu oyunculuğu gördükten sonra aynı rolü yapmakta zorlanırız ifadelerini kullandılar. Elimizde imkanlar olduğu müddetçe daha çok işler başaracak olan bu ekipte her şeye rağmen yoluna devam edecektir. Bu süre zarfında bizlerden yardımlarını esirgemeyen başta ana sponsorumuz olan Taşkent’e, ardından destek olmasına adına bilet alan, bizleri izlemeye gelen, yine bizlerin çalışma esnasında çayımızı getiren, gecenin bir vaktinde acıkmışsınızdır değip bize yemek getiren Mustafa Okuyan’a ve ismini sayamadığım tüm tiyatro dostlarıma şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu bir bayrak yarışıdır, ben öyle görüyorum. O yüzden yeni bir nefes, yeni bir soluk demek adına Ünye Sanat Tiyatrosunda ki Genel Sanat Yönetmenliği görevimi Kerim Aydemir kardeşime devrediyorum. Eğer görev verirse oyunlarda oynamaya devam edeceğim, vermese dahi tiyatronun temizlikçisi olarak orada bulunacağım bununda bilinmesini isterim. Ayrıca Kerin kardeşim hem genç, hem yakışıklı, ayrıca üstün yeteneğini böylece daha iyi gösterecek ve bayrağı daha üst sevilere 
çıkaracağına
 inancım tamdır. 




Kaynak: Hamza Alp;?BENDEN BU KADAR?

Editör: Hamza Alp;?BENDEN BU KADAR?

Bu haber 738 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI